Veliki izbor štednjaka u našoj trgovini

10.31.21. #Članki

Električni i plinski samostojeći štednjaci danas su standard u svim kuhinjama. Rijetko susrećemo stare štednjake na drva koji služe i za pripremanje hrane i za grijanje, iako su oni nekada predstavljali standard jednako kao i štednjaci na ugljen. Izbor klasičnih plinskih i električnih štednjaka danas je toliko velik da se ponekad teško odlučiti koji bi bio najbolji za kućanstvo u kojem boravimo. U našoj internetskoj trgovini eMundia.hr imamo nekoliko kategorija samostojećih štednjaka – indukcijski, kombinirani, staklokeramički i električni.

Kada govorimo o indukcijskim električnim štednjacima treba znati da se radi o štedljivim štednjacima koji rade na posebnom principu indukcijske ploče. Naime, indukcijska ploča se zagrijava samo na onom mjestu na koje postavite lonac, što znači da je ostali dio ploče hladan, ne zagrijava se i ne troši električnu energiju. Osim toga, indukcijski štednjak se i vrlo lako čisti, potrebno ga je samo prebrisati vlažnom krpom. Amica indukcijski štednjak 6118IED3.475HTAKDP(XX) možete pronaći u našem web shopu, a ima četiri indukcijske ploče te pećnicu zapremine 77 litara s čak 11 programa za pečenje među kojima treba istaknuti i eko funkciju koja uključuje smanjenu potrošnju energije.

Kombinirani štednjaci spadaju među najpopularnije štednjake na tržištu, a opisuju one koji kombiniraju dva energenta, plin i električnu energiju. Obično su dvije ploče za kuhanje na električni pogon, a dvije na plinski, no postoje i drugačije kombinacije, primjerice jedna na električnu energiju, a tri na plinsku. Pećnica je obično na električnu energiju. Ovakvi štednjaci su sjajni jer podrazumijevaju korištenje blagodati oba energenta te u slučaju nestanka jednog, uvijek ostaje druga opcija. Simfer rustikalni kombinirani štednjak 6413 SGRBJ ima jednu ploču za kuhanje na električnu energiju i tri na plin, dok je pećnica na električnu energiju te ima zapreminu 56 litara i pet programa za pečenje. Radi se o štednjaku rustikalnog izgleda u bež boji koji osim što vas neće razočarati svojim performansama također će unijeti dašak stila u kuhinju. Jamstvo na ovaj jedinstveni proizvod je pet godina.

Staklokeramički električni štednjaci imaju grijaću ploču umjesto klasičnih 'prstenova' za kuhanje i brzo se ugrijavaju te troše znatno manje električne energije. Amica staklokeramički štednjak 618CE3.333HTAQ (XX) ima četiri ploče za kuhanje, pećnicu zapremine 62 litre i deset funkcija pečenja. Vrata na pećnici imaju tri sloja koja nude zaštitu od vrućine, odnosno vanjsko staklo nije vruće na dodir. Jamstvo na ovaj kvalitetan proizvod je dvije godine plus tri godine produljenog jamstva koje možete ostvariti na službenoj Amica stranici.

U ponudi imamo i klasične električne štednjake, znači štednjake s klasičnim električnim pločama i pećnicama, a jedan od njih je i Simfer električni štednjak 4043 SERBB. Radi se o manjem štednjaku za manje kuhinje, širina mu je 50 centimetara, ima četiri klasične grijaće ploče i pećnicu zapremine 54 litre i tri funkcije pečenja. Ipak, iako se na prvi pogled radi o običnom štednjaku, zapravo je to pravi mali zmaj jer nalazi se u energetskom razredu A te ima garanciju od čak pet godina. Također, na vratima je dvostruko staklo koje onemogućuje zagrijavanje s vanjske strane što je posebno važno ako imate malu djecu.