Smjernice za odabir najboljeg klima uređaja za vaš dom

05.24.22. #Članki

U suvremenom svijetu klima je postala oprema bez koje više ne možemo zamisliti život. Svojim ugodnim rashlađivanjem glavni je spasitelj u vrućim ljetnim danima, a u hladnoj polovici godine može nas čak i ugrijati. Danas su i ovi praktični uređaji sve pristupačniji. Kvalitetni klima uređaji mogu se pronaći u mnogim domovima, uredima, a koriste se čak i u školama, vrtićima i trgovinama.

Tehnologija i razvoj

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, današnje klime su iznimno moćne, ekonomične i tihe. Na tržištu se mogu pronaći klasični klima uređaji s vanjskom jedinicom, klima uređaji bez vanjske jedinice te prijenosni i multisplit klima uređaji koji omogućuju hlađenje dvije prostorije u isto vrijeme. Postoje čak i neki koji se mogu pohvaliti raznim značajkama koje dodatno poboljšavaju udobnost korisnika. Također ih nije zaobišla ni pametna tehnologija – klima uređajem možete upravljati svojim pametnim telefonom.

Također možete pronaći široku paletu klima uređaja raznih svjetski renomiranih proizvođača, kao što su Fujitsu, Samsung, LG i Mitsubishi. Budući da je ponuda zaista raznolika, za vas smo pripremili nekoliko savjeta kako odabrati idealan klima uređaj. Uvijek se možete obratiti našim iskusnim konzultantima za savjet iz prve ruke.

Što treba uzeti u obzir pri kupnji klima uređaja

Kada se odlučite za kupnju ovog iznimno popularnog rashladnog uređaja, možda ćete primijetiti da su trgovine prepune najrazličitijih modela s mnogo značajki i različitih specifikacija. Klima uređaj bi trebao prvenstveno služiti vama i pružiti najvišu razinu udobnosti. Zbog toga je još važnije koji model odaberete.

Bez obzira koju marku odaberete, uvijek odaberite uređaj vrhunske kvalitete. Samo dobar klima uređaj će se pobrinuti za odgovarajuću temperaturu i optimalnu vlažnost u Vašoj prostoriji i tako Vam omogućiti učinkovito funkcioniranje. Jeste li znali da pravilno hlađena prostorija ima jako velik utjecaj na radnu sposobnost zaposlenika?

Osim kvalitete, obratite pozornost na sljedeće karakteristike:

- veličina i snaga uređaja - to ovisi uglavnom o veličini prostorije koju će klima uređaj hladiti i broju prostorija koje planirate hladiti. Na temperaturu u prostoriji utječe količina sunčeve svjetlosti, namjena prostorije (kuhinja, spavaća soba) i broj osoba u njoj. Što je prostor veći i što je više izložen svjetlu, to će vam trebati jača klima ako ga želite uspješno rashladiti. Postoje informativni izračuni koliko snažan uređaj će vam trebati, ali najpouzdaniji način je svakako pomoć profesionalnog konzultanta.

- vrsta klime - poznajemo montažne i prijenosne klima uređaje. Prijenosna inačica posebno je prikladna za domove u kojima je iz raznih razloga onemogućena ugradnja montažnog klima uređaja. Montažni klima uređaji i dalje su prvi izbor kupaca. Puno su učinkovitiji, ekonomičniji i tiši. Također su lakši za korištenje, jer dobivenu vodu nije potrebno prazniti.

- invertni motor - ovo je izvrstan tehnološki izum koji klima uređaju omogućuje podešavanje snage po potrebi. Budući da kompresor radi na različitim razinama snage, potrošnja energije je znatno manja. Većina novijih uređaja već ima invertni motor, ali ipak ima smisla provjeriti stvar prije kupnje.

- marka - koju marku odabrati je u potpunosti vaša odluka, a svaka je poznata po svojoj prednosti. Mitsubishi je stara mačka u području hlađenja, LG uvodi razne sustave za čišćenje filtera, a Samsung je razvio mogućnost upravljanja klimom uz pomoć pametnog telefona…

Posebni zahtjevi za najosjetljivije

Najosjetljiviji korisnici klima uređaja svakako su astmatičari, alergičari i osobe s drugim respiratornim bolestima. Dotičnim korisnicima stručnjaci savjetuju kupnju klima uređaja opremljenog dodatnom antimikrobnom zaštitom i filterima. Naravno, ovo nije jedina značajka ovih rashladnih uređaja. Možete odabrati klima uređaj s ionizatorom zraka koji se brine za čišći zrak. Također se preporučuje funkcija koja osigurava uklanjanje prljavštine, prašine i mirisa.

Važno je odabrati klima uređaj koji će vas dobro služiti, a vi ćete ga rado uključiti. U našoj ponudi svakako vas čeka klima iz snova koja će značajno poboljšati kvalitetu vašeg boravka u vrućim ljetnim danima.