Kako izabrati najbolju pećnicu?

05.16.22. #Članki

Pećnica je važan dio svake kuhinje, ako ne i njezin središnji dio jer priprema hrane u njoj je mnogo lakša i jednostavnija te je ujedno moguće pripremiti više hrane nego na samom štednjaku. Također, mnogima je hrana pripremljena na ovaj način ujedno i najukusnija. Kada se preuređuje kuhinja potrebno je stoga dati posebnu pozornost upravo izboru pećnica. Na što pri tome obratiti pažnju?

  • Hoće li biti ugradbena ili kao dio samostojećeg štednjaka?
  • Na plin ili električnu energiju?
  • Koji kapacitet pećnice najbolje odgovara vašem domaćinstvu?
  • Koje funkcije su vam ključne? Moderne pećnice mogu imati niz funkcija no pravo je pitanje što ćete od svega toga koristiti. Primjerice, samo neke od funkcija su ventilator, pečenje na pari ili na žaru. Stoga je najbolje osvijestiti što vam je najbitnije, a što vam ne treba te s obzirom na to birati pećnicu.

U našoj internetskoj trgovini imamo u ponudi razne pećnice i to na akciji. Pripremili smo akciju od 3 % popusta na sve označene pećnice, a sve što se od vas očekuje kako biste ovaj popust i ostvarili jest prilikom narudžbe upisati kod SUPER3.

Simfer ugradbena pećnica B6ES108RSB jedan je od proizvoda na ovoj akciji kojeg ćete pronaći u našem web shopu eMundia.hr. Proizvod je ovo u energetskom razredu A i ima garanciju od 5 godina. Kapacitet joj je 60 litara, ima brojač vremena od 90 minuta i raspon temperature od 40 do 240 stupnjeva Celzijevih. U bež je boji što je čini idealnom za sve ljubitelje retro stila, a u cijenu je uključena i jedna rešetka te jedna plitica za pečenje. Pećnica ima svjetlo, dvostruka staklena vrata, 6 funkcija i upravljanje na gumbove.

Amica ugradbena pećnica BOC4512 također može biti vaša uz 3 % popusta. Ima dva velika gumba koja se mogu uvući i izvući i pomoću kojih se upravlja funkcijama i temperaturom. Postoji 8 funkcija, kapacitet pećnice je 6 litara, raspon temperature od 50 do 250 stupnjeva Celzijeva te je opremljena tehnologijom brzog zagrijavanja što konkretno znači da se od 0 do 150 stupnjeva Celzijevih zagrijava za svega 4 minute. Na vratima je trostruko staklo, zaslon je digitalan, garancija 2 godine, a energetski razred A.

Još jedna ugradbena pećnica u našoj trgovini koja bi vas mogla zanimati je Amica ABO10222.3TSPRX Pyro. Zapremina joj je 77 litara, ima čak 9 programa pečenja, a posebno će vas oduševiti i činjenica da je opremljena tehnologijom samočišćenja koja se zove piroliza. Što je piroliza, pitate se? To je tehnika čišćenja pri kojoj se ne koriste nikakva sredstva, ali ni spužve, peć se sama čisti i to tako da se uključi na veoma visoku temperaturu, a pri tome se nečistoće pretvore u pepeo. Pećnica ima elektronsko upravljanje i LED zaslon te gumbe koji su uvlače i izvlače. Staklena vrata imaju čak četiri sloja što omogućuje hladna vrata s vanjske strane. Garancija joj je 2 godine, u energetskom je razredu A, u cijenu su uključene jedna rešetka i jedna plitica za pečenje. Temperaturni raspon ovog sjajnog proizvoda je od 50 do 250 stupnjeva Celzijevih.