Savjeti za kupovinu ploče za kuhanje

10.18.21. #Članki

U neka davna vremena jedna je peć služila i za grijanje i za kuhanje i za pečenje u pećnici. Bio je to mali štednjak na drva u koji je obično neka baka ubacivala drva, održavala vatru te kuhala ukusni obrok i pekla domaći kruh. Danas su ovakvi prizori doista rijetki, a moderne kuhinje gotovo da i nemaju nikakve dodirne točke s onim starinskima. Međutim, mnogi su oduševljeni izborom ploča za kuhanje koje danas imamo pa je ponekad od toliko kombinacija i teško izabrati. Popularne su ugradbene ploče i doista ih je mnogo na tržištu. Kako izabrati nešto dobro, a opet ne preskupo?

Najbolje je razmisliti i vidjeti što osobi koja najviše vremena provodi u kuhinji najviše odgovara jer svatko ima svoje preferencije. Tu je bitan i energent – koji vam je na raspolaganju, koji vam je najprihvatljiviji kada se radi o cijeni? Kada imate barem otprilike jasnu sliku u glavi o onome što želite, pogledajte ponudu u našoj web trgovini eMundia.hr i izaberite.

Ploče za kuhanje podijeljene su u nekoliko kategorija – plinske, staklokeramičke, indukcijske i kombinirane. Jedna od plinskih ploča za kuhanje je i Simfer 6400 KGSSP – sama ploča je izrađena od crnog stakla, a ima četiri plinska plamenika različite veličine i jakosti. Staklo se jako lako održava, dok držači posuda od emajla mogu ići i u perilicu posuđa. Sigurnosni ventil prilagođen je za plinsku bocu i za zemaljski plin. Jamstvo na ovaj estetski lijep proizvod je čak pet godina.

Jedna od staklokeramičkih ploča za kuhanje je i Amica VH6040, a odlikuje se kvalitetnim staklom Schott Ceran koje je otporno na udarce, a također se pločom upravlja na dodir. Postoje četiri površine za kuhanje, dvije i dvije iste veličine, a tu je i pokazatelj viška topline. Garancija na proizvod je dvije godine, a dobije se još dodatne tri ukoliko se registrirate na službenoj Amica stranici.

Indukcijske ploče kao pogonsko gorivo koriste električnu energiju, međutim za razliku od običnih električnih ploča za kuhanje, indukcijske se prilagođavaju posudi. Dakle, one se zagrijavaju samo ondje gdje je postavljena posuda za kuhanje, ostali dio ploče se ne zagrijava, jednako kao i što se ploče uopće ne zagrijavaju ukoliko na njima ne stoje posude – iz tog razloga možemo ih nazvati pametnim pločama za kuhanje. Jedna od indukcijskih ploča iz naše ponude je Simfer 6041 GEISP. Ima slider pomoću kojeg se jednostavno namješta temperatura kuhanja, a također i sigurnosno zaključavanje zbog djece. Ploča ima četiri grijaće površine, dvije i dvije jednake veličine te mjerač vremena kuhanja. Jamstvo je pet godina.

Kombinirane ploče za kuhanje sastoje se od dijela za kuhanje na plin i dijela za kuhanje na električnu energiju, a obično je više dijelova na plin nego na električnu energiju. Na eMundia.hr provjerite kombiniranu ploču za kuhanje Simfer 6310 VERIM koja ima jednu električnu ploču za kuhanje te tri plamenika na plin različite veličine i snage. Nosači za posude su od emajla i lako se uklanjaju i čiste, a ploča ima upravljanje s prednje strane te sigurnosni ventil. Jamstvo na proizvod je pet godina.