Peći na drva Nordica – najbolje peći za moderne domove

09.11.20.
Peći na drva Nordica

Želite li kvalitetnu, a ujedno i lijepu peć na drva, razmislite o Nordica pećima. Ponuda OVDJE. Radi se o pećima na drva koje su samostojeće ili ugradbene, ovisno o vašim preferencijama. Također, mogu biti kao dio vašeg interijera i savršeno se u njega uklapati ili pak kao dio sustava za centralno grijanje.

Većina ovih peći, odnosno njihov vanjski dio izrađen je od keramike, dok je unutarnji dio, tj. ložište od lijevanog željeza sa sustavom naknadnog izgaranja. Vrata su od emajla te imaju prozorčić od staklokeramike koja može podnijeti vrlo visoke temperature, odnosno i do čak 750 stupnjeva Celzijevih. Brtvljenje na ovakvim vratima savršeno je u svakom trenutku, što je veoma bitno za iskoristivosti energenata. Također, i sistem naknadnog izgaranja u ložištu doprinosi smanjenju štetnih plinova. Sve su peći napravljene po visokim europskim standardima u kojima se itekako pazi na ekološku stranu cijele priče.

Proizvođač Nordica peći na drva je tvrtka Nordica Extraflame, a radi se o kompaniji iz sjeverne Italije, te je danas njezin pun naziv La Nordica Extraflame Group. Bavi se proizvodnjom peći već više od 50 godina, a svoje proizvode plasira u više od 50 država Europe i svijeta. Cijela je priča započela 1968. godine kada su proizvodili samo jednostavne peći na drva pomoću kojih su ljudi kuhali, ali i grijali svoje domove. Danas ne proizvode ovakve peći već moderne i sofisticirane peći koje zadovoljavaju zahtjevno tržište, a prije svega nude kvalitetu.

U svojoj ponudi imaju moderne, ali i klasične, rustikalne peći na drva, pelete, kamine, štednjake na drva te bojlere. Ono po čemu su poznati jest stalno ulaganje u sisteme izgaranja koja što manje štete okolišu i zadovoljavaju stroge norme Europske unije. Upravo su ložišta peći Nordica ono po čemu je cijela kompanija postala popularna – zbog sistema naknadnog izgaranja u konačnici se dobiva iznimna iskoristivost i navedena snaga peći uz minimalnu količinu izgaranja štetnih plinova.

Neke od peći na drva Nordica izvana su izrađene od prirodnog kamena što je još jedan od materijala koji se pokazao izvrsnim upravo za ovu namjenu. Također, mnoge imaju prostor za drva, odnosno mjesto na koje ćete moći staviti drva za sljedeće loženje pa nećete morati sami osigurati poseban prostor za ovu namjenu. Tu je dakako i ugrađena posuda za pepeo koju možete izvući i očistiti kada se napuni, a ne zaboravimo ni sustav za povlačenje zraka izvana ako je potrebno da bi se vatra bolje razgorjela.

Svi Nordica proizvodi imaju garanciju od 24 mjeseca, a ako se odlučite za peći na pelete zanimljivo je da postoje i dvije aplikacije preko kojih možete regulirati sustav takve peći. A kada govorimo o pećima Nordica na drva, iskoristivost krutog materijala za grijanje je čak do 80 posto.

S Nordica pećima na drva dobit ćete iznimnu kvalitetan proizvod koji s ponosom nosi markicu 'Made in Italy' te će vam odlično služiti godinama. Za ovaj proizvod morat ćete izdvojiti od oko 1.000 eura pa na dalje, ovisno o tome koliko snažna peć vam treba, ali ako se odlučite za Nordica peć, znat ćete da ste dobro uložili novac. Praktično, jedino što vam treba nakon kupnje Nordica peći na drva su – drva i redovito čišćenje pepela i dimnjaka!