Amica pećnice – elegantne pećnice za svaki dom

09.04.20.
Amica pećnice

Prošla su vremena kada se pećnica namjesti na 150, 200 ili 220 stupnjeva Celzijevih i onda peče hrana uz stalnu provjeru je li temperatura optimalna i uz zapitkivanje kada će sve to skupa biti gotovo. Uz ovo, kuhinja se obično pretvori u saunu jer pećnica gubi velik dio energije i šalje je na okolni prostor. Dakle, opremate li svoju novu kuhinju, zaboravite na ovakve scenarije i krenite u potragu za novim, modernim i sofisticiranim ugradbenim pećnicama. Danas vam predlažemo ugradbene pećnice Amica. Radi se o proizvođaču koji u svojoj ponudi ima dosita širok izbor ugradbenih pećnica koje se ugrađuju u kuhinji baš po vašim preferencijama, a također nude i elegantan dizajn koji će lijepo pristajati vašem novom prostoru.

Većina Amica ugradbenih pećnica nalazi se u energetskom razredu A što je znak da ćete u budućnosti znatno uštedjeti kada se radi o izdvajanju za električnu energiju. Također, imaju jamstvo od pet godina te staklena vrata s tri sloja što znači da se ne zagrijavaju i nisu eventualna prijetnja maloj djeci koja borave u kuhinji za vrijeme kuhanja. Raspon temperature obično je od 50 do 250 stupnjeva Celzijevih, a ono što će vas zasigurno zadiviti na određenim modelima Amica pećnica jest vrlo brzo zagrijavanje. Što to konkretno znači? Znači da se od 0 do 150 stupnjeva Celzijevih dođe za svega četiri minute!

Uz ovo, svakako treba spomenuti i postupak pirolize. Radi se o postupku u kojem pećnica sama sebe čisti pomoću topline. Dakle, nema potrebe za dugotrajnim ribanjem i namakanjem štetnim kemikalijama.

Neki od modela Amica pećnica imaju unaprijed postavljene programe, njihovo gotovo dvadesetak, pa tako ovisno od toga što želite danas ispeći u svojoj novoj pećnici, namjestit ćete i program koji je savršen upravo za to – pizza, kruh, peciva i tako dalje. Zasloni su nove generacije i osjetljivi su na dodir što nudi jednostavno upravljanje pećnicom i njezinim programima i funkcijama.

Ukoliko smatrate da pećnica nije samo za obično pečenje, onda svakako možete izabrati one koje su s programima namijenjenima za kuhanje na pari. Kuhanje na pari već godinama ima svoje poklonike, a prije svega ga vole oni koju su zagovornici zdravog života i načina prehrane. Spadate li i vi u ovu skupinu, svakako razmislite o Amica pećnicama nove generacije koje osim klasičnih programa pečenja nude i niz programa za kuhanje na paru. Ovakva pećnica ima i funkciju čišćenja svoje unutrašnjosti na isti način, odnosno na paru, što joj je dodatni plus.

Ono što će vas zasigurno oduševiti jest i niz senzora koji postoje u ovim pećnicama, a jedan od njih jest i senzor za ispitivanje temperature mesa – ovako možete znati kolika je temperatura mesa u unutrašnjosti, dok se peče, i je li optimalna i po vašim preferencijama.

Kao što smo u početku naglasili, osim što ove pećnice nude niz zanimljivih i korisnih funkcija koje ćete zasigurno poželjeti isprobati, one su i savršeno elegantne i odličan estetski dodatak u kuhinju te će podići i poljepšati izgled čitavog prostora. Prodaju se u crnoj i inox boji te kombinaciji ove dvije boje.

Treba li vam još koji razlog kako biste se odlučili za neki od modela Amica pećnica?