Prijenosni klima uređaji

Prijenosne klime uređaje možete montirati gotovo kamo god zaželite upravo zbog već ugrađenih elemenata, koji su nužni za djelovanje. Kod montaže prijenosne klime je potrebno uzeti u obzir cijev za ispuštanje toplog zraka na otvoreno, čiji je promjer 100 mm. Topliji zrak, koji se nakupi u prostoru, je potrebno ispustiti na otvoreno kroz pritvorene prozore, zidne rešetke ili otvore u zidu. U suprotnom se zrak u prostoru neće ohladiti. S obzirom da cijev zrači toplinom, preporučujemo da je čim kraća.

Prijenosni klima uređaji se razlikuju po težini i veličini, glasnoći, snazi hlađenja, mogućnosti odvlaživanja zraka te potrošnji električne energije. Prijenosni klima uređaji su obično malo glasniji od ostalih uređaja zbog ugrađenog kompresora u samom uređaju.

Neke od mana koje posjeduju prijenosni klima uređaji jesu smanjena efikasnost. Postoje i prijenosni klima uređaji bez ispušne cijevi koja višak toplote nekontrolirano usmjerava ka okolnom prostoru. Ovakva prijenosna klima Vas može ljeti i ugrijati ukoliko su temperature nadprosječne. Glavna odlika koju posjeduje prijenosna klima je mobilnost te se ista može prenositi s mjesta na mjesto. Ponuda označena sa prijenosna klima akcija Vam daje pregled koja prijenosna klima zadovoljava Vaš budžet.