Provjerite prednosti infracrvenih panela

12.22.20. #Članki
Infracrveni paneli prednosti

Infracrveno grijanje pomoću panela kod nas još nije toliko poznato, ali pripremite se na pravi boom ovakve vrste grijanja već u skoroj budućnosti. Radi se o prirodnom grijanju u kojem su gubici topline minimalni, a uštede ogromne, često i do čak 65 posto! O čemu se zapravo radi?

Dakle, infracrveno grijanje radi na principu panela. Oni se uključe u električnu energiju, a potom isijavaju infracrvenu toplinu koja zagrijava sve krute površine u vašem kućanstvu – primjerice, strop, pod, zidove. Nakon što ih dovoljno ugriju, te krute površine počinju isijavati toplinu i na taj način se prostor zagrijava. Kao što možete naslutiti iz ovog opisa, ovdje nema cirkulacije zraka, a samim time ni prašine, što je već klasika u zimskim mjesecima kod svih ostalih vrsta grijanja. Samim time ovo je grijanje zdravije i ekonomičnije.

U našoj internetskoj trgovini eMundia.hr možete pronaći sve što je potrebno za ovu vrstu grijanja – panele, vanjske jedinice te dodatnu opremu. Paneli mogu biti neutralnog izgleda tako da se uklapaju u vaš prostor i postaju gotovo nevidljivi kada ih objesite na zid (pri tome samo pripazite da vam kabel bude u dosegu utičnice za električnu energiju). No, također mogu biti i s nekim otiskom tako da će podsjećati na umjetničku sliku i oplemeniti prostor.

Ovakvi paneli također su zdraviji način grijanja jer, kao što smo rekli, griju krute površine, točnije stropove i zidove, gdje se često nakuplja vlaga i plijesan – kod ove vrste grijanja ovakvog problema nećete imati jer će površine uvijek biti suhe i tople, što su uvjeti koje plijesan nimalo ne voli. Također, nema ni cirkulacije zraka, a samim time ni prašine, što je bolje za sve alergičare i astmatičare. Zapravo, dovoljno je reći da se infracrveno grijanje koristi u medicinskim ustanovama i to već jako dugo, prije svega u sobama za malu djecu i inkubatorima.

Infracrveno grijanje moguće je koristiti za sasvim male stanove, ali i za ogromne dvorane i hale, samo ovisno o veličini prostora kojeg želite ugrijati ovisi i snaga same ploče. Primjerice, u svojoj ponudi imamo infracrvenu grijaću ploču Sunpower 1000 W. Radi se o ploči koja je namijenjena za velike prostore dvorana, radničkih hala i sličnog. Snaga joj je iznimno velika, odnosno doseže temperaturu do čak 380 stupnjeva Celzijevih pa se mora instalirati na visini od najmanje 2,5 metra i najviše do 3 metra od tla. Kao i sve druge grijaće infracrvene ploče, ni ova ne buči te ne ispušta nikakvo svjetlo, a na nju ćete dobiti jamstveni rok od 2 godine.

Infracrveno grijanje, odnosno paneli preko kojih se vrši grijanje imaju znatno dulji vijek trajanja od ostalih grijaćih tijela poznatih na tržištu, odnosno i do tri puta dulji. Toplina se ravnomjerno raspoređuje između poda i stropa te se ne morate stisnuti 'pokraj peći', odnosno, u ovom slučaju, pokraj panela kako biste se ugrijali. Ekološki su prihvatljivi, utječu na bolje zdravlje te znatno štede na računu – što nam je više potrebno za grijanje ove zime? Tako je, baš ništa, i zato je možda upravo ova zima pravo vrijeme da si nabavite grijanje koje će vas zadovoljiti u svakom pogledu.