Prijenosni klima uređaji

04.27.21.
Prijenosni klima uređaji

Vrući ljetni dani i noći postali su nezamislivi bez klima uređaja koji pomognu da se barem malo lakše diše. Međutim, postoje tako raspoređena kućanstva u kojima ljudi obično ne znaju u koji dio bi smjestili klima uređaj jer im za vrijeme dana treba u jednom dijelu, a za vrijeme noći u drugom dijelu. Upravo zbog toga idealno rješenje mogao bi biti prijenosni klima uređaj. Radi se o klimi koja se može postaviti u bilo koji dio kuće ili stana, odnosno kako mu i samo ime kaže, lako se prenosi iz jedne prostorije u drugu. Bitno je osigurati otvor kroz koji ćete gurnuti crijevo za cirkulaciju zraka, odnosno odvod toplog zraka iz prostorije. Ovo je crijevo promjera 100 milimetara i zapravo je to jedini uvjet kojeg je potrebno osigurati kako bi klima uređaj pravilno radio. Neki to osiguraju otvaranjem prozora ili vrata, dok drugi gurnu cijev u već od prije postojeće rupe za ventilaciju. Opcija je nekoliko, samo treba razmisliti i izabrati najbolju. Pogledajte što vam nudimo u kategoriji prijenosnih klima uređaja u našoj web trgovini eMundia.hr.

VOX prijenosni klima uređaj VPA2

Težina ovog uređaja je 34 kilograma, a dimenzije – visina 80, širina 45 i dubina 37 centimetara. Razred energetske učinkovitosti je A, a snaga hlađenja 4,15 kW. Razina buke je 65 decibela. Trenutno se nalazi na dodatnom popustu od 26 posto, a ono što će vas posebno iznenaditi jest redovna garancija koja iznosi tri godine te se može produljiti na pet. Stoga želite li se već sada osigurati za ljeto, provjerite ovu ponudu, možda je upravo ona pravo rješenje za vaše domaćinstvo.

ECG klima uređaj MK123

Ovaj prijenosni klima uređaj u web shopu eMundia.hr možete nabaviti na popustu od 21 posto. Dobit ćete garanciju od dvije godine, a energetski razred uređaja je A. Opremljena je i daljinskim upravljačem te ima LED nadzornu ploču s gumbima na zaslonu te gumbe na dodir. Osim što hladi, ovaj uređaj ima i funkciju ventilatora te odvlaživača. Dolazi u bijeloj boji te mu je težina 30 kilograma. Najbolje obavlja sve svoje funkcije, a prije svega hlađenje u prostoriji velikoj od 18 do 25 kvadrata. Funkcija odvlaživanja preuzima do najviše litru i pol tekućine u jednom satu.

Ono što još treba znati općenito o klima uređajima jest činjenica da su nešto glasniji od ugradbenih uređaja, a razlog je taj što imaju ugrađeni kompresor u sebi (kod ugradbenih kompresor se nalazi u vanjskoj jedinici pa je ono što čujemo u prostoriji automatski znatno manja razina buke). Glavna prednost je njezina mobilnost, odnosno opcija prijenosa klime iz jedne prostorije u drugu. Ujedno imaju i manju efikasnost upravo zbog ispušne cijevi za koju je bitno da bude što kraća jer i sama isijava toplinu. Ipak, ovo vas ne treba obeshrabriti u nabavci jer je prijenosni klima uređaj odlično rješenje za manje kuće i stanove, uglavnom do 25 kvadrata, a neke i do 35 kvadrata. Također, ako ste podstanar i želite li se hladiti, ali ujedno se ne želite navlačiti sa stanodavcem oko postavljanja i troškova ugradbene klime, ovo bi moglo biti idealno rješenje.