​Ploče za kuhanje Simfer

05.20.21. #Članki
​Ploče za kuhanje Simfer

Vjerovatno ste čuli za kompaniju Simfer. Naime radi se o turskoj kompaniji sa sjedištem u samom srcu Istanbula. Prisutni su u gotovo 150 država na svijetu i rangirana je među top 500 najperspektivnijih turskih kompanija. Njihovi proizvodi se mogu pronaći diljem cijelog svijeta, od Evrope, Južne Amerike pa sve do Srednjeg istoka. S radom su započeli još davne 1977. godine i prvo što su proizvodili bili su štednjaci za grijanje. Kasnije su se prebacili na proizvodnju kuhala, a potom i na mnogo drugih uređaja potrebnih u svakoj kuhinji.

Simfer kompaniji je svaki kupac jako važan, zato mnogo se brinu o zadovoljstvu kupaca, a i ponosni su vlasnici brojnih certifikata koji jamče kvalitetu i zadovoljstvo.

Ukoliko opremate svoje kućanstvo, a prije svega kuhinju, nećete požaliti ukoliko se odlučite Simfer uređaje. U našoj web trgovini eMundia.hru ponudi imamo doista velik izbor uređaja koji su cijenovno jako prihvatljivi, a također će vas iznenaditi kvalitetom i izdržljivošću te će biti razlog zašto ćete im se vraćati iznova i iznova.

Štednjaci na drva su prošlost, i danas je moderna tehnologija zbog nedostatka vremena i brzog tempa života jih zamijenila pločama za kuhanje.

Danas poznajemo više tipova ploča za kuhanje, indukcijske, staklokeramičke, plinske, električne te kombinovane. Kao i svaka stvar i ploče za kuhanje imaju svoje prednosti a naravno i nedostatke.

Plinske ploče za kuhanje koriste plin za izvor toplote. Velika je prednost plina da ima toplinu postojanog inteziteta. Mana je jedino ako istrošite bocu plina a druge pune boce nemate pri ruci.

Električne ploče za kuhanje prikladne su jer ne morate brinuti o plinskoj boci i količini plina u njoj, ali sporije reagiraju na smanjenje i povećanje snage kuhanja od plina. Zbog toga je potrebno naviknuti se na njihovu upotrebu.

Već neko vrijeme su ustaljena novost staklokeramičke ploče, koje su jednostavne za održavanje a i impesioniraju svojim oblikom. Koriste električnu energiju i skoro svako posuđe možete koristit. Jedina mana jim je da sporije reagiraju na smanjenje i povećanje snage kuhanja.

Najpopularnije su u zadnje vrijeme moderne indukcijske ploče. Postale su pravi hit. Brže su u snazi i odzivu, lagane za održavanje i njegu i lako se jih postavi na razinu s plinskim pločama za kuhanje. Posebnost indukcijskih ploča je da rade na principu elektromagnetnog polja i uklope se samo u dodiru sa dnom posude. Na taki način se ne gubi snaga i sva energija ide direktno u posudu. Jedina mana, ako tome možemo da kažemo mana je da posuđe mora da bude sa feromagnetnim dnom.

Kombinovane ploče su u kombinaciji plina i staklokeramike ili električne ploče.

Na sve Simfer ploče za kuhanje vam pripada tvorničko jamstvo od čak 5 godina. A i u našoj web eMundia.hr trgovini možete iskoristiti i čak do – 38% popusta na neke od modela Simfer ploča za kuhanje. Stoga ne oklijevajte i posjetite našu web trgovinu i uvjerite se sami. Sigurni smo da ćete pronaći nešta za vaš ukus i stil vaše kuhinje.

Doista, mnogo je razloga za izbor Simfer ploča za kuhanje, zar ne?