Osvježite svoju kupaonicu!

09.15.20.
Kupaonska oprema

Kupaonica je mjesto u domu u kojem se trebamo osjećati ugodno i zaštićeno, a također nam treba pružiti komfor i nadohvat ruke sve ono što nam je potrebno za obavljanje higijene. Najčešće je opremljena tuš kabinom ili kadom, WC školjkom, ogledalom, umivaonikom, ormarićem za pohranu stvari, a ako je dovoljno velika u nju se stavi i bide. Kupaonska oprema stoga je dio u koji treba uložiti sredstva kako bismo dobili najbolje za svoje potrebe. Ne treba štedjeti na ovom dijelu kućanstva jer u kupaonici provodimo dosta vremena i sve ono što ondje obavljamo bitno nam je da se osjećamo zadovoljno i sretno.

kupaonica

Kada gledamo serije ili filmove u kojima su prikazani životi ljudi na visokoj nozi, obično smo očarani ogromnim kupaonicama koje imaju. Reći ćemo kako to nisu kupaonice već prave sobe ili štoviše spa saloni u kojima mogu uživati kada im se to prohtije. Također, s druge strane planete, odnosno u Sjedinjenim Državama često je običaj da svaka soba ima svoju kupaonicu tako da se koristite onom koja je vezana uz sobu u kojoj ste spavali tijekom noći. S druge strane, u našoj regiji obično se ne pridaje toliko važnosti kupaonicama te se kod gradnje stambenih objekata najčešće za kupaonicu i toalet ostavi najmanja prostorija i dovoljno je da se unutra uguraju tuš kabina i umivaonik, ali i još nešto stvari, s tim da na kraju sve zajedno izgleda poprilično natrpano i skučeno.

Kako bilo, vjerojatno većina vas koji ovo čitate trenutno nije u poziciji razbijati zidove i praviti veće kupaonice pa treba iskoristiti ono što imate, odnosno napraviti najbolje od onoga što ste već dobili. Upravo iz tog razloga kupaonska oprema dobiva novu važnost jer se s njom može postići mnogo i učiniti prostor ugodnijim i praktičnijim.

Primjerice – kupaonski namještaj. Postoji niz ormarića, kako s vratima, tako i otvorenih polica, kako samostojećih, tako i onih koji se pričvršćuju u zid. Postoje i takozvani kupaonski blokovi koji se mogu lako postaviti u bilo koji slobodni dio kupaonice te u veličini koja vam odgovara. Samo prije nekoliko godina kupaonskom namještaju nije se pridavalo toliko pažnje, međutim danas je to znatno drugačije i on oplemenjuje izgled same prostorije, ali i što je još važnije, čini ga uvelike praktičnijim jer omogućuje odlaganje ručnika i ostalih potrepština.

Ne zaboravimo ni kupaonske armature kao važan dio opreme za kupaonice. U ponudi je mnogo armature, a pomoću nje možete svojoj kupaonici dati poseban 'štih' odnosno dašak glamura ako se odlučite za nešto 'van serije'. Danas su najpopularnije takozvane 'miješalice', odnosno slavine koje jednostavnim pokretom ruke lijevo, desno ili u sredinu daju temperaturu vode koja vam odgovara. Izaberite neku od miješalica za umivaonik, bide ili tuš i uživajte u komforu.

Važni su i kupaonski dodaci kojima opisujemo sve one sitne stvari koje obično pričvršćujemo na zid – držač za WC papir, za ručnike, ogledala, košarice za odlaganje higijenskih potrepština, dozatori za sapun i još mnogo toga. Radi se o sitnim dijelovima koji će vašu kupaonicu učiniti mjestom punim šarma, ali i znatno podići kvalitetu življenja.

Kao kupaonski dodaci ubrajaju se i razna grijaća tijela, ventilatori, vodokotlići, sanitarna keramika. Dakle, uređujete li svoju novu kupaonicu ili samo želite staroj udahnuti nešto života, pokušajte to učiniti raznim dodacima. Nećete požaliti!