Kuhanje u modernom načinu života kojim živimo trpi na mnogo načina stoga su inžinjeri izradili ploče za kuhanje koje su zamijenile već sada stare šporete na loženje. Ovisno o tipu ploče za kuhanje možemo podijeliti na indukcijske, staklokeramičke, plinske, električne te kombinovane. Svaka ploča za kuhanje posjeduje svoje prednosti i nedostatke.

Plinske ploče za kuhanje koriste kao što ime i navodi plin koji je potrebno upaliti kako biste dobili izvor toplote. Prednost plinskih ploča je trenutna toplina postojanog intenziteta. Mana je što nakon istrošene boce ploče za kuhanje prestaju raditi pa si pri ruci morate imati dodatnu bocu plina.

Indukcijske ploče su jako popularne u zadnje vrijeme zbog glatke površine koja se lako čisti. Ukoliko posuda nije na indukcijskoj ringli, ringla se neće upaliti. Ploče su upotrebljive uz posuđe sa feromagnetnim dnom.

Električne ploče su klasične ploče koje koriste električnu energiju i prihvataju skoro svo posuđe (izuzev stakla i plastike). Lako se koriste ali su manje efikasne od indukcijskih.

Postavi padajućim redosljedom

33 Artikal(a)

Postavi padajućim redosljedom

33 Artikal(a)